ZVÝŠENÍ POTENCIÁLU


Selenium-Active: návod k použití a recenze

Latinské jméno: Selenium-Activ

Účinná látka: selen (selen) + kyselina askorbová (acidum ascorbinicum)

Výrobce: DIOD závod ekologických technologií a ekologických potravin, JSC (Rusko), V-MIN +, LLC (Rusko)

Popis a fotografie aktualizovány: 23/23/2018

Ceny v lékárnách: od 78 rublů.

Selen-Active - (BAA) biologicky aktivní potravinový doplněk; zdroj vitamínu C a selenu.

Uvolněte formu a složení

Dávková forma - tablety po 250 mg (v krabičce obsahující 3, 6 nebo 18 blistrů po 10 tabletách).

Složení 1 tablety obsahuje:

  • účinné látky: selexen * - 0,21 mg (obsahuje selen - 0,05 mg); vitamin C (kyselina askorbová) - 50 mg; sorbitol - 200 mg;
  • další složka: stearát vápenatý.

* uměle vytvořená organická forma selenu, která má schopnost hromadit se v těle a dávat selen v případě potřeby.

Farmakologické vlastnosti

Selen-Active pomáhá doplňovat nedostatek selenu a vitamínu C v těle. Poskytuje konzistentní a optimální antioxidační ochranu.

Při použití jako doplňkové látky k kardiovaskulárním lékům pro ischemickou chorobu srdeční, arteriální hypertenzi a poruchy metabolismu lipidů dochází ke snížení intenzity oxidačních procesů, ke snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu.

Selen je nezbytným prvkem antioxidační obrany těla, která je součástí glutathionperoxidázy (enzymu, který odstraňuje volné radikály). V souvislosti s nedostatkem selenu tato vazba antioxidační ochrany nefunguje.

S nedostatkem selenu, snížením výkonu a imunity se zvyšuje pravděpodobnost onkologických a kardiovaskulárních chorob, slabost při narození u žen a mužské neplodnosti, jakož i hromadění těžkých kovů a předčasné stárnutí, vývoj cukrovky a nemoci kloubů se zvyšuje..

Doplněk stravy prošel klinickým hodnocením ve Výzkumném ústavu výživy Ruské akademie lékařských věd a ve Státním vědeckovýzkumném středisku preventivního lékařství Ministerstva zdravotnictví Ruské federace.

Indikace pro použití

Podle pokynů je Selenium-Aktiv předepsán k dosažení následujících cílů:

  • zvýšení funkční aktivity antioxidačního systému těla;
  • normalizace metabolismu cholesterolu;
  • zlepšení funkčního stavu kardiovaskulárního systému.

Kontraindikace

Absolutní kontraindikací při užívání přípravku Selena-Active je přítomnost individuální nesnášenlivosti jeho složek.

Relativní kontraindikace (lék je předepisován pod lékařským dohledem):

Návod k použití přípravku Selenium-Active: způsob a dávkování

Tablety s obsahem selenu se užívají perorálně, nejlépe s jídlem.

Dětem starším 14 let a dospělým se doporučuje užívat 1 tabletu jednou denně po dobu 30 dnů.

Vezměme si lék pravidelně v intervalech mezi kurzy - 10 dní.

Vedlejší efekty

Informace nebyly poskytnuty.

Předávkovat

Při překročení doporučené dávky je možný projímavý účinek..

speciální instrukce

Tablety s obsahem selenu obsahují sladidlo sorbitolu.

Doplněk není droga. Před použitím je nutná konzultace s lékařem.

Aplikace během těhotenství a laktace

Selen-Active během těhotenství / kojení lze použít po lékařské konzultaci.

Lékové interakce

Informace nebyly poskytnuty.

Analogy

Analogy Selena-Active jsou: ACE + selen, Arnebia Vitamin C + Selen + Zinek, Vita-Selen E, Doppelgerts Active Selen + Beta-karoten, Mořský vápník pro děti se selenem, Selen Forte a další.

Podmínky skladování

Skladujte na místě chráněném před světlem a vlhkostí při teplotách do 25 ° C. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Skladovatelnost - 1 nebo 2 roky (v závislosti na výrobci).

Podmínky výdeje z lékáren

K dispozici bez lékařského předpisu.

Recenze o Selene-Active

Podle recenzí je Selen-Aktiv cenově dostupným, levným a efektivním doplňkem stravy. Berou na vědomí její pozitivní vliv na štítnou žlázu, stav vlasů, pokožky a nehtů. Doplněk má výhodnou formu uvolňování a dávkování, zlepšuje složení krve, posiluje imunitní systém a pomáhá očistit tělo. Někteří uživatelé poukazují na vývoj nežádoucích účinků ve formě pálení žáhy a bolesti hlavy..

Cena selenu v lékárnách

Přibližná cena za Selenium-Asset je: za 30 ks. v balíčku - 70–79 rublů; pro 60 ks. v balíčku - RUB 122–150; pro 180 ks. v balíčku - 327–364 rublů.

Selen-Aktiv: ceny v online lékárnách

Selen-Active 250 mg tablety 30 ks.

Tablety s obsahem selenu 250 mg 30 ks.

Selen-Active 250 mg tablety 60 ks.

Selen-aktivní tablety 250 mg, 60 ks.

Selen-Active 250 mg tablety 180 ks.

Vzdělání: Státní lékařská univerzita v Rostově, obor "Všeobecné lékařství".

Informace o drogě jsou zobecněny, jsou poskytovány pouze pro informační účely a nenahrazují oficiální pokyny. Samoléčení je zdraví nebezpečné!

Hmotnost lidského mozku je asi 2% z celkové tělesné hmotnosti, ale spotřebovává asi 20% kyslíku vstupujícího do krve. Tato skutečnost způsobuje, že lidský mozek je mimořádně náchylný k poškození způsobenému nedostatkem kyslíku..

Pokud vaše játra přestanou fungovat, dojde k smrti do 24 hodin.

Vědci z Oxfordské univerzity provedli řadu studií, během kterých dospěli k závěru, že vegetariánství může být pro lidský mozek škodlivé, protože vede ke snížení jeho hmotnosti. Proto vědci doporučují nevyloučit ryby a maso z vaší stravy úplně..

První vibrátor byl vynalezen v 19. století. Pracoval na parním stroji a měl za úkol léčit ženskou hysterii.

Během provozu tráví náš mozek množství energie, které se rovná 10 W žárovce. Obraz žárovky nad hlavou v okamžiku, kdy se objeví zajímavá myšlenka, není tak daleko od pravdy..

Kaz je nejčastější infekční nemoc na světě, se kterou ani chřipka nemůže konkurovat..

Při pravidelných návštěvách solária se šance na rakovinu kůže zvyšuje o 60%.

Nejvzácnějším onemocněním je Kuruova choroba. Nemocní jsou jen zástupci kmene Fur v Nové Guineji. Pacient umírá smíchem. Předpokládá se, že příčinou onemocnění je lidský mozek..

Každá osoba má nejen jedinečné otisky prstů, ale i jazyk.

Práce, kterou člověk nemá rád, je pro jeho psychiku mnohem škodlivější než práce vůbec.

Antidepresivum klomipramin indukuje orgasmus u 5% pacientů.

Podle výzkumu mají ženy, které pijí několik sklenic piva nebo vína týdně, zvýšené riziko vzniku rakoviny prsu..

Úsměv jen dvakrát denně může snížit krevní tlak a snížit riziko srdečních záchvatů a mrtvice..

Pouze na Spojené státy se na alergické léky vynakládá více než 500 milionů dolarů ročně. Stále věříte, že bude nalezen způsob, jak konečně porazit alergie??

V průběhu celého života průměrný člověk produkuje nejméně dva velké zásoby slin..

Jaro je obdobím rozkvětu nejen přírody, ale také FLU a ARVI. Všechny věkové skupiny jsou ohroženy a můžete se nakazit na jakémkoli veřejném místě. jak.

Selenové aktivum

Hodnocení 5.0 / 5
Účinnost
Cena kvalita
Vedlejší efekty

Selenium-aktiv: 1 lékařská recenze, 3 hodnocení pacientů, návod k použití, analogy, infografika, 1 uvolňovací formulář.

Recenze lékařů o selenovém aktivu

Hodnocení 5.0 / 5
Účinnost
Cena kvalita
Vedlejší efekty

Lék obsahující účinnou látku selen má výrazný účinek v endokrinologické praxi, s hypotyreózou, vysokými hodnotami protilátek proti mikrozomální peroxidáze a TSH. Délka kurzu je asi tři měsíce.

Cena léku není vysoká, v závislosti na výrobci.

Aplikujte přísně po konzultaci se specialistou, laboratorními parametry Selena.

Recenze pacientů o selenovém aktivu

Za posledních šest měsíců jsem začal onemocnět často, doslova měsíc a půl a znovu onemocněl. Jednou jsem chytil sinusitidu a v červenci. To pro mě není typické, protože jsem se vždy mohl chlubit dobrou imunitou. Trval jsem dlouho, protože se mi nelíbí chodit k doktorům. Ale nemá co dělat, musel jsem jít k terapeutovi. Úspěšné standardní testy, které prokázaly relativní normu. Naštěstí se ukázalo, že terapeut je gramotný a dobře čten, a navrhl, aby v těle chyběl selen. Prošel jsem speciální analýzou, která ukázala nedostatek. Lékař doporučil užívat doplňky stravy „Selen Active“. Tvrdila, že má vynikající sestavu a dobré výsledky od svých hráčů. Užíval měsíc za 1 tabletu 1krát denně během snídaně. Tablety jsou malé a snadno polykatelné. Po chvíli se znovu objevila rýma a kašel, ale příznaky zmizely do 3 dnů. Pokračovala v pití této drogy další 2 měsíce. Díky tomu mohu říci, že jsem začal onemocnět mnohem méně často a rychleji se zotavoval. Jako bonus se kůže zlepšila, byla energie, energičnost, stal jsem se efektivnějším. Nyní to vezmu pravidelně s krátkými přestávkami.

„Seleniový majetek“ doporučila moje sestra. Má hypotyreoidismus a pomocí tohoto doplňku stravy se možná stává živějším. Nedávno jsem cítil nedostatek energie a na radu mé sestry jsem začal pít tuto drogu. Je to dobré pro kardiovaskulární systém a je silným antioxidantem. O měsíc později si všimla nejen zlepšení celkové pohody a zvýšení výkonu, ale také zesílení nehtů, což je dobrý bonus. Z terapeuta zjistím, jak často mohu absolvovat kurzy „Selenium-active“, a vezmu to.

Dost dobrý lék. Začal jsem to pít, když začaly hrozné problémy s kůží a vlasy. Strávil jsem na pití čtyřtýdenním kurzem a výsledek netrval dlouho. Vlasy méně padají, kožní vyrážky jsou téměř pryč. S touto drogou musíte být velmi opatrní, protože ji lze opít pouze podle indikací, protože nadbytek selenu je ještě horší než nedostatek (vlasy jsou matné a křehké, zuby se mohou začít rozpadat).

Low Carb Zone - Teorie a praxe výživy s nízkým obsahem sacharidů

Navigační nabídka

Vlastní odkazy

Uživatelské informace

Selen >>

Příspěvky 1 až 30 z 101

Share12013-11-22 08:37:10

  • Autor: D.S.
  • Aktivní člen
  • Umístění: Krasnoyarsk Territory
  • Registrováno: 2013-11-21
  • Zprávy: 7872
  • Respekt: ​​+5608
  • Pozitivní: +6846
  • Pohlaví Muž
  • Věk: 58 let [1961-06-21]
  • Poslední návštěva:
    2020-05-20 20:57:03
  • Jméno: Dmitry
  • Výška: 177
  • Hmotnost: 105 => 83 => 94 => 87,5 =>??
  • Začátek LLP: 30.07.2013

Nádherný!
Selenmethionin za tuto cenu.

Share22013-11-22 10:32:01

  • Autor: Raduga
  • Aktivní člen
  • Registrováno: 2013-05-10
  • Příspěvky: 646
  • Respekt: ​​+574
  • Pozitivní: +979
  • Pohlaví Žena
  • Věk: 47 [1973-01-03]
  • Poslední návštěva:
    2015-07-25 00:28:33
  • Jméno: Raduga
  • Výška: 158
  • Hmotnost: 69 ===> 65 ===> 54
  • Začátek LLP: 2013

Lakshmi,

Zde píšou o dávkách selenu a o tom, co vzít ráno.
O době schůzky jsem nevěděl. Selen používal k pití, ten, který je selen-aktivní, ale jak se ukázalo, existuje určitá škodlivá forma selenu.

Share32013-11-22 11:05:23

  • Autor: D.S.
  • Aktivní člen
  • Umístění: Krasnoyarsk Territory
  • Registrováno: 2013-11-21
  • Zprávy: 7872
  • Respekt: ​​+5608
  • Pozitivní: +6846
  • Pohlaví Muž
  • Věk: 58 let [1961-06-21]
  • Poslední návštěva:
    2020-05-20 20:57:03
  • Jméno: Dmitry
  • Výška: 177
  • Hmotnost: 105 => 83 => 94 => 87,5 =>??
  • Začátek LLP: 30.07.2013

Selen používal k pití, ten, který je selen-aktivní, ale jak se ukázalo, existuje určitá škodlivá forma selenu

A jak jsem pochopil, vývojáři.

Editoval D.S. (2013-11-22 11:06:27)

Share42013-11-22 16:32:22

  • Autor: Raduga
  • Aktivní člen
  • Registrováno: 2013-05-10
  • Příspěvky: 646
  • Respekt: ​​+574
  • Pozitivní: +979
  • Pohlaví Žena
  • Věk: 47 [1973-01-03]
  • Poslední návštěva:
    2015-07-25 00:28:33
  • Jméno: Raduga
  • Výška: 158
  • Hmotnost: 69 ===> 65 ===> 54
  • Začátek LLP: 2013

D.S.,
poděkovat
Jste dobří v chemii?

Share52013-11-22 16:38:02

  • Autor: D.S.
  • Aktivní člen
  • Umístění: Krasnoyarsk Territory
  • Registrováno: 2013-11-21
  • Zprávy: 7872
  • Respekt: ​​+5608
  • Pozitivní: +6846
  • Pohlaví Muž
  • Věk: 58 let [1961-06-21]
  • Poslední návštěva:
    2020-05-20 20:57:03
  • Jméno: Dmitry
  • Výška: 177
  • Hmotnost: 105 => 83 => 94 => 87,5 =>??
  • Začátek LLP: 30.07.2013

Jakou chemii? Je jiná.
Někdy chápu téměř všechno, co jsem četl.

Editoval D.S. (2013-11-22 16:39:13)

Share62013-11-22 16:54:34

  • Autor: Raduga
  • Aktivní člen
  • Registrováno: 2013-05-10
  • Příspěvky: 646
  • Respekt: ​​+574
  • Pozitivní: +979
  • Pohlaví Žena
  • Věk: 47 [1973-01-03]
  • Poslední návštěva:
    2015-07-25 00:28:33
  • Jméno: Raduga
  • Výška: 158
  • Hmotnost: 69 ===> 65 ===> 54
  • Začátek LLP: 2013

D.S.,

Chtěl jsem objasnit, jaký závěr jste vyvodili z článku o odkazu? Selenové aktivum není toxické?

Protože někdy také () chápu, o čem píšou, ale nemohl jsem žádným způsobem propojit článek,

A jak jsem pochopil, vývojáři.

a selenové aktivum, které již nepřijímám, ale nikoho neodradím od jeho převzetí

Share72013-11-22 17:06:16

  • Autor: D.S.
  • Aktivní člen
  • Umístění: Krasnoyarsk Territory
  • Registrováno: 2013-11-21
  • Zprávy: 7872
  • Respekt: ​​+5608
  • Pozitivní: +6846
  • Pohlaví Muž
  • Věk: 58 let [1961-06-21]
  • Poslední návštěva:
    2020-05-20 20:57:03
  • Jméno: Dmitry
  • Výška: 177
  • Hmotnost: 105 => 83 => 94 => 87,5 =>??
  • Začátek LLP: 30.07.2013

Selenopyran (selen a aktivní) je nejméně toxický a jeho dávkování je přesnější než jiné formy. Je také absorbován lépe než ostatní. Kromě toho má v různých aspektech nezávislý účinek na ochranné funkce organismu..
Takové jsou závěry.
A můžete odkazovat na jeho škodlivost? Bez ohně / konkurentů není kouř.

Share82013-11-22 19:12:56

  • Autor: Raduga
  • Aktivní člen
  • Registrováno: 2013-05-10
  • Příspěvky: 646
  • Respekt: ​​+574
  • Pozitivní: +979
  • Pohlaví Žena
  • Věk: 47 [1973-01-03]
  • Poslední návštěva:
    2015-07-25 00:28:33
  • Jméno: Raduga
  • Výška: 158
  • Hmotnost: 69 ===> 65 ===> 54
  • Začátek LLP: 2013

A můžete odkazovat na jeho škodlivost? Bez ohně / konkurentů není kouř.

Nehledal jsem odkazy, abych byl upřímný, před sto lety jsme o tom diskutovali na nějakém fóru, dal jsem si klíště „nepij“.

Share92013-11-22 19:21:45

  • Autor: Raduga
  • Aktivní člen
  • Registrováno: 2013-05-10
  • Příspěvky: 646
  • Respekt: ​​+574
  • Pozitivní: +979
  • Pohlaví Žena
  • Věk: 47 [1973-01-03]
  • Poslední návštěva:
    2015-07-25 00:28:33
  • Jméno: Raduga
  • Výška: 158
  • Hmotnost: 69 ===> 65 ===> 54
  • Začátek LLP: 2013

Selen je pravděpodobně bezpečný pro většinu lidí, ústy v dávkách menších než 400 mcg denně, krátkodobě.

Pravděpodobně nebezpečný ve vysokých dávkách. Může vyvolat závažné nežádoucí účinky, jako je nauzea, zvracení, změny nehtů, ztráta energie a podrážděnost. Otrava při dlouhodobém užívání je podobná otravě arzénem, ​​se symptomy včetně vypadávání vlasů, bílými vodorovnými pruhy na nehtech, únavou, podrážděností, nevolností, zvracením, zápachem česneku a kovovou chutí v ústech.

Selen může také způsobit svalovou slabost, třes, závratě, návaly obličeje, poruchy krvácení, problémy s játry a ledvinami a další vedlejší účinky.

Existuje obava, že dlouhodobý výběr selenu může být nebezpečný. Zdá se, že dlouhodobé užívání doplňků selenu zvyšuje šance na cukrovku 2. typu. Pravděpodobně zvyšuje riziko recidivy rakoviny kůže. Existuje také obava, že příliš mnoho selenu v těle může zvýšit riziko celkové smrti i rakoviny..

Zvláštní bezpečnostní opatření a varování:
Těhotenství a kojení: možné krátkodobé použití během těhotenství a kojení ne více než 400 mcg denně.

Problémy s plodností u mužů: Selen může snížit pohyblivost spermií, což může vést ke snížení plodnosti. Pokud se snažíte otěhotnět, neužívejte doplňky selenu.

Rakovina prostaty: Existuje obava, že užívání velkého množství multivitaminu plus samostatného doplňku selenu může zvýšit pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty a úmrtí na rakovinu prostaty..

Rakovina kůže: Dlouhodobé používání doplňků selenu může mírně zvýšit riziko recidivy rakoviny kůže, ale to je kontroverzní. Dokud není známo možné zvýšené riziko rakoviny kůže, vyhněte se dlouhodobému používání doplňků selenu, pokud jste někdy měli rakovinu kůže..

Nedostatečně aktivní štítná žláza (hypotyreóza): Užívání selenu může zhoršit průběh hypotyreózy, zejména u lidí s nedostatkem jódu. V tomto případě musíte brát selen spolu s jódem. Poraďte se se svým lékařem.

Chirurgie: Selen může zvýšit riziko krvácení během a po operaci. Přestaňte brát selen nejméně 2 týdny před plánovaným chirurgickým zákrokem.

BAD Diod SELEN-ACTIVE - recenze

Negativní recenze

Mnoho lékařů nyní doporučuje užívat hlavní výživu různé výživové doplňky a vitamíny. Nikdy jsem to nebral vážně, pochyboval jsem o jejich účinnosti, protože dříve než naši rodiče žili bez přísad a byli mnohem méně nemocní. A v případě Selen-Aktivové trochu změnila názor.

Po mnoho let jsem měl problémy s štítnou žlázou. Mám multinodulární strumu. Uzly jsou malé, od 4 do 16 mm, ale jich je až 4. Pravidelně podstupuji ultrazvuk a kontroluji jejich velikost, postupně se zvětšují. Ten, který je nyní 16 mm, byl před několika lety 7 mm. Protože funkce žlázy není narušena, endokrinolog nepředepisuje žádnou závažnou léčbu, pouze pozoruje.

Naposledy mi doporučila vypít 2denní selen.

V lékárně jsem koupil Selen Active, výrobce PJSC „DIOD“, Rusko, Moskva. Cena - 145 rublů.

V krabičce je 6 destiček po 10 tabletách a příbalová informace.

Balení okamžitě uvádí, že každá tableta obsahuje 50 mcg selenu a 50 mg vitamínu C.

Na jedné straně krabice jsou podrobnější informace o složení, podmínkách skladování a informace o výrobci..

Na druhé straně jsou doporučení pro použití a kontraindikace.

Pokyny obsahují mnoho informací o prospěšných vlastnostech selenu..

Tablety samy o sobě jsou malé, kulaté, bez dělicího proužku po 0,25 g. Vypadají takto.

Vzal jsem jim jednu tabletu jednou denně po jídle, po dobu 2 měsíců.

Měsíc po ukončení tzv. Léčby jsem šel na kontrolní ultrazvuk a byl jsem velmi příjemně překvapen. Z mých 4 uzlů zůstalo pouze 2. Malé byly úplně pryč a větší se zmenšily, největší se změnil ze 16 mm na 10 mm. Endokrinolog doporučil pravidelně brát selen dvakrát do roka se stejnými kurzy.

Ukazuje se, že ne všechny doplňky stravy mohou být k ničemu. A pokud věříte tomu, co je uvedeno v pokynech, pak je to velmi důležitý stopový prvek pro lidské tělo. Přeji vám všem hodně zdraví! opatruj se.

Když jsem to pil poprvé, všechno bylo v pořádku. Ale o měsíc později jsem se oženil. Vypil jsem to 20 dní a začal jsem mít problémy se žaludkem, jícnem a krkem. Ztratil jsem váhu za 2 týdny. na 4 kg (((od 53 kg do 49 kg). Díky terapeutovi léčil.

Tablety vypadaly při zakoupení normálně, ale po několika měsících se jejich vzhled změnil. ((((

Nebudu kupovat více této společnosti a nebudu vám poradit.

Režisér na mé otázky nijak neodpověděl ((((

Selen-Active je biologicky aktivní doplněk, moje dítě bylo předepsáno pediatrem Selen-Active v období neustálých podzimních onemocnění.

Pokyny ukazují od 14 let a dítě bylo 3 roky - pediatr stále psal.
Selen-Active obsahuje mikroelement selen a kyselinu askorbovou a umělé sladidlo sorbitol.

Chuťově sladkokyselá bílá tableta.

Trvale na podzim v průběhu přesně 30 dnů, 1 tableta denně, až 16 hodin (takže se tráví před nočním spánkem).

Balení lze zakoupit v 30 nebo 60 tabletách.

Vzal jsem si 60 tablet, také jsem se předepsal, rozhodl jsem se dokončit samotný balíček.

Říct, že se dítě okamžitě vzpamatovalo, není. Ani já jsem necítil ani nevšiml žádné hmatatelné výsledky..

Je to syntetický doplněk stravy. Neztrácejte na to peníze.

Výhody:

Nevýhody:

žádný významný účinek na tělo.

dobrý den!
Mám v těle nějaké zvláštnosti, jedná se o exfoliační nehty a problémovou pleť.
Léčím se všemi možnými způsoby a neodmítl jsem léčbu doplněk stravy. A najednou to pomůže, pomyslel jsem si. Dermatolog předepsal "Selen-Active", kurz je 1 měsíc.

Neměl jsem zkreslení, chtěl jsem a věřil v zázrak. Drsná realita mi dala šanci přijít k mým smyslům. Pil jsem, jak je uvedeno podle pokynů pro 1 tabletu denně, měsíc.

Výsledek:
Absolutně žádná změna, když nehty exfoliovaly, a pokračovaly v exfoliaci. Poté už nechci házet peníze za další nádherné krásné obaly s příslibem výrobce.
Poté, co jsem si vzal tabletky, neopustil jsem pocit, že piju křídu, ano, ano, nejběžnější bílou křídu. Bohužel v naší zemi nejsou doplňky stravy nikým kontrolovány.

Neutrální recenze

O Selenium Active jsem se dozvěděl z běžného článku na internetu. V té době se obával bolesti srdce se zvýšeným stresem, obavy z dušnosti. Před nákupem jsem si přečetl recenze, prostudoval si pokyny. Droga vylučuje selen v organismu a poskytuje antioxidační ochranu. Nedostatek selenu může vést k rozvoji kardiovaskulárních chorob a dokonce i k onkologii..

Stejně jako většina potravinových doplňků je droga v průběhu jednoho měsíce opilá. Jeden měsíc samozřejmě na výsledek nestačí. Zítra bude druhý měsíc mého vstupu. Nenašel jsem žádné zásadní změny, ale stále existují malá vylepšení. Nejprve jsem se přestal cítit dušnost a bolest v srdci se zvýšenou námahou. Za druhé, bylo pro mě mnohem snazší vydržet celý den. A to je přesně to, co cítím. Myslím, že pozitivní účinek uvnitř těla je mnohem významnější.

Selenium Active je obecně dobrý lék, ale nějak působí slabě. Zjevně ji musíte pít velmi dlouhou dobu. Pokyny jsou nějak neurčitě uvedeny a není jasné, jaký kurz je zapotřebí.

Ačkoli tělo potřebuje selen po celou dobu, tak v každém případě je lepší vzít něco, aby si alespoň nějaké množství selenu. Nebo hledejte jiný zdroj.

Selen je léčivo s antioxidačním účinkem. Dobrá příprava, ale je lepší, abyste si odpočinuli na moři. Vaše tělo je jako houba, absorbuje chybějící stopové prvky. Vlasy přestanou vypadávat.

Výhody:

Nezjevil jsem se pro sebe.

Nevýhody:

Téměř neovlivňuje zdraví, protože zdá se, že existuje kyselina askorbová.

Dobrý den všem! Po podrobném studiu mé stravy jsem si uvědomil, že jí chybí selen. Proto jsem se rozhodl koupit potravinový doplněk se selenem, aby se naplnil jeho možný deficit. Mám také problémy s kůží a vlasy.
Nyní konkrétně o doplňku stravy „Selenium-asset“. Tableta, pokud je žvýkaná, má kyselou chuť: zdá se, že tam byla vložena kyselina askorbová. Ale pokud jde o selen, je to komplikované. Jak to chápu, buď to tam vůbec není, nebo existuje špatně asimilovaná forma selenu. Nebyl téměř žádný pozitivní účinek.
Pro porovnání a potvrzení mých závěrů jsem v obchodě se sportovní výživou koupil doplněk stravy (vyrobený v USA) se selenmethioninem. Výsledky mě překvapily zlepšením stavu mých vlasů a kůže. Únava se také snížila a neustálá slabost prošla tím, že selen mikroelementu ovlivňuje různé metabolické procesy v těle.
Všechny dobré recenze na internetu týkající se tohoto doplňku stravy jsou nejednoznačné.

Pozitivní recenze

Toto není můj první kurz výběru Selen Active a jsem velmi spokojený. Snažím se vypít 1 tabletu denně ráno po dobu 1 měsíce alespoň 2krát ročně. Po takovém kurzu, kromě zlepšení celkového pocitu, vždy vidím zlepšení stavu kůže a vlasů. Účinnost se zvyšuje, ráno je snadnější vstát, během dne není ospalost. Selenium Active je skutečně účinným doplňkem stravy. Radím všem!

Saw Selen Asset je se mnou velmi šťastná 56 celé léto jsem se cítila skvěle na zahradě a neunavila jsem se, jako tomu bylo v minulých letech

Vitaminy se selenem by se měly vypít jednou ročně. Tyto minerály je velmi obtížné získat z potravy. Můžete si vybrat jakýkoli komplex, hlavní věc je, že nejste alergičtí na všechny jeho složky.

Výhody:

Nedávno jsem si všiml, že moje vlasy začaly znovu vypadávat. Řezání je škoda, zdá se, že během těhotenství a po porodu rostli pod pás. Ale za posledních šest měsíců se jejich vzhled stal otupělým, znovu se rozpadli a vypadli. Samozřejmě to bude muset být trochu nakrájeno, ale budu si udržovat hlavní délku. Jak? V mých studentských letech byl život hektický a stresující a neměl dostatek spánku a jídlo nebylo stabilní a nesprávné - tehdy jsem si poprvé všiml problému s vlasy.

Známý terapeut doporučil doplňky stravy „Selen-Aktiv“, aby absolvovali několik kurzů (samozřejmě ne za sebou, ale s přestávkami). Tento nástroj je relativně levný. Po absolvování jednoho kurzu se moje neustálá ospalost najednou zmizela, po dvou chodech mi připadalo, že moje vlasy začaly méně vypadávat, zdálo se, že jsem začal chytat méně nachlazení. Vzhledem k tomu, že kontraindikace při užívání léku kojí (a také individuální nesnášenlivost), nemůžu ho pít, teprve skončíme s mým synem GV, je mu už rok a 5 měsíců). A když skončíme, myslím si, že Selen-Aktiv rozhodně koupím. radit, podat zprávu.

Výhody:

Nevýhody:

Když začaly problémy s štítnou žlázou, endokrinolog předepsal, aby bral přípravky obsahující jód a do komplexních obohacených přípravků, mezi nimiž byl Selen aktivní. Selen je základní složkou lidského těla. Umožňuje rychleji vstřebávat jód. Po dvou měsících odběru jsem cítil prudký nárůst síly, začal se cítit energičtější, ospalost a letargie zmizely. Selen aktivní má blahodárný účinek na kardiovaskulární systém, odstraňuje toxiny a škodlivé látky z těla. Užívání léku jednou za šest měsíců bude mít nejen pozitivní účinek na vaši pohodu, ale také posílí ochranné funkce těla. Zkontrolováno na mě!

Výhody:

Efektivní, bezpečný, levný.

Nevýhody:

Jedním z hlavních pravidel pro mě není poškodit vaše tělo, ale pomoci mu.
přesně tak:
Selen-Active poskytuje stálou antioxidační ochranu. Kromě toho jsem kuřák se zkušenostmi a „Selen-Active“ obsahující kromě selenu a vitamínu C (kyselina askorbová) chrání před otravou tabákovým kouřem, předchází poškození jater, snižuje riziko vzniku bronchiálního astmatu a rakoviny. Poté, co jsem to vzal, jsem si všiml, že množství vypadávání vlasů se snížilo a nehtová deska zesílila. Zvýšená imunita. Dobrý lék. Jedinou nevýhodou pro mě je, že vitamin C probudí mou chuť k jídlu. Ale jak se říká, je lepší být zdravý a bohatý než chudý a nemocný) Budu pít drogu v kurzu. být zdravý!

Výhody:

Nevýhody:

Chtěl bych napsat vlastní recenzi o doplňku stravy Selen-Aktiv. přijímám
ho na 3 roky. Selen-Active je k dispozici v tabletách o hmotnosti 0,25 g. Doporučuje se jako další zdroj selenu a vitamínu C. Beru 1 tabletu denně s jídlem. Neberu to pravidelně, ale pouze tehdy, když se necítím dobře. Všiml jsem si, že po jeho užití se zvyšuje účinnost, zlepšuje se spánek.
Podle pokynů může být Selenium-Active užíván pravidelně, v kurzech, s přestávkou 10 dní.
Existují také kontraindikace, proto si před použitím přečtěte návod. V poslední době se cena drogy výrazně zvýšila, ale stále ji občas kupujeme v lékárně.

Výhody:

opravdu zlepšuje tón

Nevýhody:

Věk přichází a zdraví ustupuje, četl jsem hodně literatury, které tělo postrádá s věkem. Líbily se mi články o nedostatku selenu v potravinách, jak tomu rozumím, kvůli použití chemických, nikoli přírodních hnojiv. Selen je prvek v ladicím zařízení lidského těla.
Selen-Active užívám už měsíc a mohu říci, že se mé zdraví po jeho užívání výrazně zlepšuje. Nálada je vynikající, pracovní schopnost se zlepšuje. Velmi užitečné po hektickém víkendu.
Pouze „Selen-Active“ nelze opíjet neustále a na lačný žaludek, kurz je navržen na jeden měsíc a pak na dva týdny přestávka.
Doporučuji - vyzkoušejte, cena je směšná a pokud vám to nepomůže, nic neztratíte, ale pokud to pomůže, budu rád.

Aktiva selenu: návod k použití a k čemu slouží, cena, recenze, analogy

Selen-Active je doplněk stravy. Léčba kompenzuje nedostatek selenu a vyvolává antioxidační účinek. Tablety se osvědčily jako součást komplexní terapie. Kontraindikováno u dětí do 14 let. Mohou je používat těhotné a kojící ženy pod dohledem lékaře.

Léková forma

Dávkovou formou doplňku stravy jsou tablety. Hmotnost každé jednotky léčiva je 250 mg.

Uvolňování se provádí v buněčných polymerních obrysových obalech - puchýře (v každé jednotce deset jednotek léku). Jsou baleny ve 3, 6 nebo 10 kusech v lepenkových krabicích.

Popis a složení

Selenové aktivum je prezentováno ve formě bílých tablet.

Mezi složky potravinového doplňku patří tři aktivní složky:

Stearan vápenatý je v produktu přítomen jako pomocná látka.

Farmakologická skupina

Biologická přísada Selen-Active podporuje opakování nedostatku selenu a vitamínu C. V lidském těle se projevuje pozitivní účinek na antioxidační procesy. Použití přísady jako součásti komplexní terapie patologických stavů, jako je koronární srdeční choroba, je způsobeno skutečností, že látka vyvolává snížení intenzity oxidačních procesů a rovněž podporuje snížení krevního tlaku a hladinu cholesterolu v krvi..

Při nedostatku selenu v těle dochází k řadě negativních projevů, je pozorován pokles úrovně výkonu a imunitní ochrany a zvyšuje se míra náchylnosti k rozvoji rakovinových patologií a chorob kardiovaskulárního systému. Mezi tyto jevy patří také slabost při narození, mužská neplodnost, předčasné stárnutí, výskyt diabetes mellitus a poruchy v práci kloubů..

Nedostatek selenu může také způsobit jaterní nekrózu.

Selen-aktivní doplněk může působit jako antioxidační činidlo nebo jako zdroj selenu, pokud to lidské tělo potřebuje.

Indikace pro použití

Aditivum našlo široké uplatnění v komplexní terapii širokého spektra patologií, stejně jako nezávislé činidlo používané k kompenzaci nedostatku selenu nebo k získání antioxidačního účinku..

pro dospělé

Pro dospělé existují následující indikace pro použití doplňku stravy Selen-Active:

  • nedostatek selenu v těle;
  • získat antioxidační účinek;
  • prevence hromadění těžkých kovů;
  • prevence onkologických patologií.

Jako součást kombinované léčby používaných doplňků stravy:

  • během a po chemoterapeutických kurzech;
  • s porušením kardiovaskulárního systému;
  • s poruchami v práci kloubů;
  • s poraněním, zlomeninami;
  • po operaci;
  • s gastritidou, kolitidou, pankreatitidou;
  • s bronchiálním astmatem;
  • s neplodností u mužů.

pro děti

Není poskytován příjem biologického doplňku dětmi mladšími 14 let. Seznam indikací pro použití u dětí starších než 14 let se shoduje se seznamem případů, pro které je přípravek Selen-Active předepisován pro dospělé pacienty.

pro těhotné ženy a během kojení

Použití doplňku v období těhotenství nebo kojení je však možné pouze podle indikací lékaře.

Kontraindikace

Kontraindikace při používání doplňku zahrnují věk do 14 let, jakož i zvláštní citlivost na kteroukoli složku léku, zaznamenanou u konkrétního pacienta.

Používá se opatrně a pod dohledem odborníka během těhotenství a kojení..

Aplikace a dávky

Tablety Selenium-Active jsou určeny k perorálnímu podání, které se doporučuje s jídlem..

pro dospělé

Pro dospělé existuje následující dávkovací režim: jedna tableta jednou denně po dobu jednoho měsíce. Pokud se pravidelně účastníte kurzů, měli byste si udělat 10denní přestávku.

pro děti

Lék je kontraindikován u dětí do 14 let. U dětí starších je režim doplňků stravy stejný: 1 tableta jednou denně s jídlem po dobu jednoho měsíce.

pro těhotné ženy a během kojení

Použití u těhotných žen se provádí opatrně a pouze pod dohledem kvalifikovaného odborníka. Dávkovací režim se stanoví individuálně.

Vedlejší efekty

V terapeutické praxi nebyl zaznamenán jediný případ vedlejších účinků u pacientů užívajících Selen-Active.

Interakce s jinými léčivými přípravky

Nebyly nalezeny žádné lékové interakce s jinými léky.

speciální instrukce

Mezi složky potravinového doplňku Selen-Active patří sorbitol.

Nástroj nemá žádný vliv na schopnost člověka řídit vozidla a vysoce přesné mechanismy, jejichž práce vyžaduje zvýšenou koncentraci pozornosti a rychlosti reakce.

Selen-Active je biologický potravinový doplněk, který není drogou.

Před použitím se poraďte se svým lékařem..

Klinické studie tohoto doplňku stravy byly provedeny ve Vědeckovýzkumném ústavu výživy Ruské akademie lékařských věd a ve Státním výzkumném středisku preventivního lékařství Ministerstva zdravotnictví Ruské federace..

Předávkovat

V důsledku významného přebytku uvedených dávek může dojít k projímavému účinku v důsledku přítomnosti sorbitolového sladidla v kompozici činidla..

Podmínky skladování

Selenium-Aktiv by měl být skladován na místě chráněném před vlhkostí a přímým slunečním světlem. Skladovací teplota by neměla být vyšší než 25 ° С.

Skladovatelnost je 12 měsíců. Aplikace po stanovené lhůtě je zakázána.

Z lékáren jsou potravinové doplňky vydávány bez lékařského předpisu.

Analogy

Následující nápravná opatření mají podobný účinek:

  • ACE + selen (doplněk stravy, žvýkací tablety);
  • Arnebia Vitamin C + selen + zinek (doplněk stravy, rozpustné tablety, jako další zdroj zinku, selenu a vitamínu C);
  • Vita-Selen E (doplněk stravy, obsahuje selen a vitamin E);
  • Doppelgerts Active Selen + Beta-karoten (doplněk stravy, antioxidační komplex);
  • Mořský vápník pro děti se selenem (tablety, mají různé složení vitamínů, možné použití v dětství);
  • Selenium Forte (doplněk stravy, má různorodější složení).

Náklady na aktivum selenu jsou v průměru 135 rublů.

Aktiva selenu: návod k použití a k čemu slouží, cena, recenze, analogy || Selenové aktivní analogy

Uvolněte formu a složení

Dávková forma - tablety po 250 mg (v krabičce obsahující 3, 6 nebo 18 blistrů po 10 tabletách).

Složení 1 tablety obsahuje:

  • účinné látky: selexen * - 0,21 mg (obsahuje selen - 0,05 mg); vitamin C (kyselina askorbová) - 50 mg; sorbitol - 200 mg;
  • další složka: stearát vápenatý.

* uměle vytvořená organická forma selenu, která má schopnost hromadit se v těle a dávat selen v případě potřeby.

Recenze Selenium active tablet

Aktiva selenu se musí užívat jednu tabletu denně s jídlem. Průběh léčby je koncipován na jeden měsíc. Tento lék se prodává v balení po 30 tabletách. K dispozici jsou balíčky pro 60 a 180 tablet, které jsou vhodné, pokud příplatek nepoužívá jedna osoba, ale celá rodina. Pokud se lék používá pro komplexní léčbu různých nemocí, můžete si vzít 4 tablety denně. Vzhledem k tomu, že tento lék je cenově dostupný pro každého a má pozitivní vliv na tělo, je velmi žádoucí. Jedno balení 30 tablet stojí asi 80 rublů. Mnoho lidí trpí nadbytkem cholesterolu v těle, v takové situaci budou tablety s aktivním selenem dobrým pomocníkem. Recenze této drogy naznačují, že doplněk pomáhá každému bez výjimky, bez ohledu na věkovou kategorii. Doplněk také nepřispívá k rozvoji vedlejších účinků..

Selenium Výhody videa

Farmakologické vlastnosti

Selen-Active pomáhá doplňovat nedostatek selenu a vitamínu C v těle. Poskytuje konzistentní a optimální antioxidační ochranu.

Při použití jako doplňkové látky k kardiovaskulárním lékům pro ischemickou chorobu srdeční, arteriální hypertenzi a poruchy metabolismu lipidů dochází ke snížení intenzity oxidačních procesů, ke snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu.

Selen je nezbytným prvkem antioxidační obrany těla, která je součástí glutathionperoxidázy (enzymu, který odstraňuje volné radikály). V souvislosti s nedostatkem selenu tato vazba antioxidační ochrany nefunguje.

S nedostatkem selenu, snížením výkonu a imunity se zvyšuje pravděpodobnost onkologických a kardiovaskulárních chorob, slabost při narození u žen a mužské neplodnosti, jakož i hromadění těžkých kovů a předčasné stárnutí, vývoj cukrovky a nemoci kloubů se zvyšuje..

Doplněk stravy prošel klinickým hodnocením ve Výzkumném ústavu výživy Ruské akademie lékařských věd a ve Státním vědeckovýzkumném středisku preventivního lékařství Ministerstva zdravotnictví Ruské federace.

Recenze o díle Selenium

Recenze lékařů

Výzkumný ústav Ruské akademie lékařských věd provedl výzkum, který ukázal, že téměř 80% ruské populace nemá takový antioxidant jako selen. Studii provedl také Americký národní onkologický ústav. Lékaři byli výsledky šokováni. U lidí, kteří užívali selen, se úmrtnost na různé druhy rakoviny snížila téměř o polovinu. Díky četným studiím bylo prokázáno, že selen aktivní může být považován za jedno z nejúčinnějších antikarcinogenních léčiv. K ověření toho také pomohou recenze lékařů z celého světa. Mnoho lékárníků a lékařů sami přidává tento lék k jídlu. Podle lékařů tato aditiva nejen zvyšuje imunitu lidského těla, ale také brání vývoji různých nemocí spojených s prací srdce a nemocí onkologické povahy. Kromě toho lék chrání tělo před různými škodlivými složkami, které byly v poslední době hojné ve znečištěném prostředí. Lékaři také doporučují tento lék těm, kteří žijí v místech s nízkou úrovní ekologie. Lékaři však varují, že nejen nedostatek tohoto antioxidantu může způsobit různé nemoci, ale také nadbytek. Proto si nemusíte předepisovat samoléčení pro sebe, ale před použitím léku se poraďte s odborníkem.


Recenze selenu lékařů

Hodnocení zákazníků

Podle hodnocení zákazníků nemá tento biologický doplněk prakticky žádné nevýhody. Z cenově výhodnějších, ale účinných doplňků je populární Seleniová aktiva. Na základě zpětné vazby od těch, kteří zakoupili takovou přísadu, lze rozlišit následující výhody:

  • Doplněk stravy je k dispozici za velmi rozumnou cenu;
  • Je docela pohodlné přijímat;
  • Efektivní, jak lze vidět krátce po zahájení přijímání;
  • Imunita se zvyšuje, vlasy se posilují, tělo je spolehlivě chráněno před různými oxidanty;
  • Zabraňuje rozvoji různých nemocí kardiovaskulárního systému a nemocí onkologické povahy;
  • Zlepšuje stav pokožky a nehtů.


Tablety s aktivním selenem mají různé recenze

Nejen špatná ekologie ovlivňuje zhoršení stavu těla, stresové situace mohou být také příčinou vývoje různých nemocí. Po přijetí tohoto doplňku uvidíte, jak se duševní a emoční stav člověka zlepšuje. Doplňková látka je schopna zvýšit účinnost, kterou lze v recenzi mnohokrát přečíst, přispívá také k dobré náladě a zvýšení tónu.

Čtením recenzí zákazníků se můžete ujistit, že tento lék u nikoho nezpůsobil žádné alergické reakce. Neměli byste se však spoléhat pouze na recenze tohoto dodatku. Před použitím selenu je nejlepší konzultovat se svým lékařem..


Selenové aktivum pro vlasy - recenze

Jaký je denní příjem selenu?

Podle WHO je množství selenu potřebného ve stravě k udržení normálního zdraví následující:

  • Kojenci 0 až 6 měsíců - 10 mcg / den
  • 6 až 12 měsíců - 15 mcg / den
  • Děti od 1 do 6 let - 20 mcg / den
  • od 7 do 10 let - 30 mcg / den
  • Chlapci ve věku 11–14 let - 40 mcg / den
  • Dívky ve věku 11–14 let - 45 mcg / den
  • Muži ve věku 15–18 let - 50 mcg / den
  • 19 a více let - 70 mcg / den
  • Ženy ve věku 15–18 let - 50 mcg / den
  • 19 a více let - 55 mcg / den
  • Těhotné ženy - 65, max. až 200 mcg / den
  • Ošetřovatelství - 75, max. až 200 mcg / den

Kritická dávka pro dospělé, která ukazuje na nedostatek selenu, je 16-21 μg / den.

Maximální přípustný denní příjem selenu (bez poškození zdraví) je 400 mcg. Otrava selenem začíná dávkami 800 mcg denně.

Jak selen pomáhá předcházet rakovině?

Podle nedávných studií měli lidé s vyšším příjmem selenu o 39 procent snížené riziko rakoviny močového měchýře, což je v souladu s předchozími studiemi spojujícími minerál s nižší mírou rakoviny prsu, prostaty, plic, kolorektálního karcinomu a kůže..

Studie Dr. Larryho Clarka z Arizonské univerzity z roku 1996 také ukázala, jak účinný je selen v ochraně před rakovinou..

Ve studii 1300 starších dospělých se incidence rakoviny mezi těmi, kteří denně užívali 200 mikrogramů selenu po dobu asi sedmi let, snížila o 42 procent ve srovnání s těmi, kteří dostávali placebo. Úmrtnost na rakovinu u lidí užívajících selen se podle studie téměř snížila na polovinu.

Kromě toho měli muži užívající selen o 63 procent méně rakoviny prostaty, 58 procent méně kolorektální rakoviny, 46 procent méně rakoviny plic a 37 procent méně rakoviny..

Bylo zjištěno, že selen snižuje riziko rakoviny plic ještě více než přestat kouřit.

Mezi vědecká vysvětlení protinádorových účinků selenu patří:

  • Zvýšená ochrana antioxidantů a posílení imunitního systému
  • Regulace buněčné proliferace a apoptózy (programovaná buněčná smrt)
  • Zahájení opravy DNA v poškozených buňkách
  • Potlačení růstu krevních cév, které dodávají živiny rakovinám
  • Zastavení pronikání nádorových buněk

Selen také hraje roli v aktivaci glutathionperoxidázy, enzymu, který pomáhá játlu eliminovat toxické látky, čímž pomáhá v prevenci rakoviny.

Analogy

Následující nápravná opatření mají podobný účinek:

  • ACE selen (doplněk stravy, žvýkací tablety);
  • Arnebia vitamín C selen zinek (potravinový doplněk, rozpustné tablety, jako další zdroj zinku, selenu a vitamínu C);
  • Vita-Selen E (doplněk stravy, obsahuje selen a vitamin E);
  • Doppelgerts Active Selen Beta-karoten (doplněk stravy, antioxidační komplex);
  • Mořský vápník pro děti se selenem (tablety, mají různé složení vitamínů, možné použití v dětství);
  • Selenium Forte (doplněk stravy, má různorodější složení).

Pokud jde o selen, záleží na dávce

V případě selenu existuje jemná hranice mezi množstvím, které je prospěšné, a množstvím, které je škodlivé. Denní dávka mezi 150-300 mcg je bezpečná pro průměrného dospělého, ale pokud ji překročíte, může to zvýšit riziko diabetu a ve skutečnosti se stát cytotoxickým (toxický pro buňky)..

Pokud se rozhodnete pro výživu užívat doplněk selenu, musíte jej použít ve vysoce kvalitní biologicky dostupné formě v nízké dávce (např. 200 mcg)..

Pro prevenci nemocí, včetně rakoviny, se doporučují nižší dávky, zatímco vyšší dávky se používají k léčbě až po diagnostikování rakoviny. Vyšší dávky jsou určeny k regulaci proliferace buněčných novotvarů, vyvolání apoptózy (programovaná buněčná smrt)..

Při léčbě rakoviny existuje dobrý důkaz podporující použití výrazně vyšších objemů ve správné lékové formě - zejména seleničitan seleničitan v tekutých kapkách - jako součást dobře navrženého integračního a komplementárního plánu léčby léčiv proti rakovině..

Vyšší dávky selenu byste měli užívat pouze pod dohledem kvalifikovaného zdravotnického pracovníka, který rozumí technologii zavádění stimulačních cest. A opět, vyšší dávky by měly být použity k detekci rakoviny, která již byla diagnostikována..

Selen-Active v tabletách - lékové interakce a kontraindikace, účinnost a recenze

Z obrovského množství doplňků stravy zaujímá tento zvláštní místo..
Použití Selenium Active vyhovuje potřebám těla v důležitém prvku, podporuje hubnutí, léčbu srdečních chorob, kloubů, zlepšuje výživu vlasů, nehtů.

Jaký je základ účinku léku, jaké má vlastnosti, existují kontraindikace pro použití, když je to požadováno - více v anotaci.

Tento lék nepatří k léčivým přípravkům, doporučuje se používat jako biologicky aktivní potravinový doplněk. Stopový prvek je součástí desítek důležitých enzymů a hormonů, reguluje jejich aktivitu, přispívá k efektivnímu fungování všech systémů lidského těla. Nedostatek selenu snižuje imunitu, vyvolává:

  • časté nachlazení;
  • zhoršení vidění;
  • dlouhodobé hojení kožních chorob;
  • impotence;
  • snížení výkonu;
  • porušení menstruace;
  • riziko vzniku rakoviny;
  • anémie;
  • systémové nemoci.

Účinná látka léčiva pomáhá předcházet a léčit nemoci, řešit mnoho problémů. Antioxidační vlastnosti selenu přispívají k:

  • ochrana těla před infekcemi;
  • zpomalení procesů předčasného stárnutí;
  • udržování pružnosti tkání, cévních stěn;
  • zvýšená imunitní síla;
  • odstraňování těžkých kovů;
  • prevence zhoubných novotvarů;
  • posílení srdce a krevních cév;
  • ochrana před negativními vlivy na životní prostředí;
  • léčba neplodnosti u mužů a žen.
Množství, mg
Účinné látkySelexen210 (50 mcg selenu)
Kyselina askorbová (vitamin C)50
Dceřiná společnostSorbitol200

Lék se vyrábí ve formě tablet, obsahuje selexen - organickou formu selenu, která se v těle hromadí. Když v průběhu nemoci nebo jiných problémů dojde k nedostatku látky, začne aktivní stopový prvek fungovat jako nezávislý antioxidant, který zabraňuje rozvoji patologie, což člověku usnadní. Tablety s obsahem selenu:

  • ve tvaru - podlouhlý, bikonvexní;
  • potažený, barva - zelená, od světlé po tmavou;
  • odstín na přerušení je žluto-šedý s postříkání;
  • blistry po 10 tabletách;
  • v balení 30, 60, 180 kusů.

Denní požadavek na mikroelement je od 20 do 100 mcg, toto množství lze získat pouze pomocí speciálních přípravků. V případě potřeby působí lék jako zdroj selenu. Další možnost vývoje není vyloučena. Když tělo cítí nedostatek selenu:

  • začíná se uvolňovat z biomolekuly a aktivuje antioxidační enzymy;
  • má neutralizační účinek na nebezpečné volné radikály;
  • chrání před destrukcí buněk.

Podle lékařů a pacientů má léčivo s vysokým obsahem selenu antioxidační vlastnosti, které mohou:

  • zpomalit proces stárnutí;
  • odstranit toxické látky;
  • normalizovat metabolismus cholesterolu;
  • chránit játra před těžkými kovy;
  • odolávat škodlivým účinkům atmosféry;
  • zabránit degeneraci zdravých buněk na rakovinné;
  • účastnit se syntézy užitečných enzymů;
  • regulovat procesy tvorby spermií;
  • obnovit pojivovou tkáň;
  • snížit riziko kardiovaskulárních chorob;
  • zlepšit reprodukční funkci;
  • zabránit rozvoji anémie.

Podle pokynů pomáhá použití biologické přísady chránit tělo před škodlivými účinky záření, těžkých kovů a výfukových plynů. Silný antioxidant chrání člověka před negativními faktory - příjem alkoholu, kouření. Indikace pro použití jsou:

  • alergická onemocnění;
  • otrava olovem;
  • slabost po nemoci, chirurgický zákrok.

Doplněk stravy se doporučuje používat v přítomnosti chronické únavy, přepracování. Efektivní využití příležitostně:

  • bronchiální astma;
  • mužská neplodnost;
  • diabetes mellitus;
  • hypertenze;
  • ischemická choroba srdeční;
  • ateroskleróza;
  • nemoci kloubů, páteře;
  • arytmie;
  • pankreatitida;
  • žloutenka typu A;
  • cholecystitida;
  • osteochondróza;
  • zlomeniny kostí.

Použití léku se doporučuje pro preventivní účely, pokud je to nutné, použití při léčbě nemocí jako součást komplexní terapie, dávka se zvyšuje čtyřikrát. Instrukce předepisuje:

  • děti starší 14 let, dospělí - 1 tableta denně;
  • brát s jídlem;
  • vypijte trochu vody;
  • doba trvání přijímacího řízení - 1 měsíc;
  • dlouhodobé užívání je povoleno s dvoutýdenními přestávkami.

speciální instrukce

Nedostatek tak důležitého stopového prvku může negativně ovlivnit zdraví nastávající matky. Je užitečný pro ženy kojící novorozence - složky doplňku stravy zlepšují kvalitu mateřského mléka. Těhotné ženy by měl předepisovat gynekolog s ohledem na jejich stav. Nedostatek selenu provokuje:

  • hrozba ukončení těhotenství;
  • výskyt toxikózy;
  • slabá práce.

Tento pokyn stanoví vlastnosti společného použití doplňkové látky aktivní s selenem s jinými látkami a výrobky. Zvláštní pozornost musí být věnována konzumaci sladkých potravin. Při interakci s:

  • s vitaminy E, C dochází k lepšímu vstřebávání účinné látky v těle;
  • cukr zpomaluje vstřebávání potravinářské přídatné látky - při užívání doplňků stravy je nutné omezit její množství ve stravě.

Kontraindikace

Ačkoli aktivní selenový přípravek není čitelný jako léčivý přípravek, byl testován v Ústřední vojenské klinice Nemocnice a ve Státním vědeckovýzkumném středisku Ministerstva zdravotnictví a sociálního rozvoje Ruské federace. Kromě pozitivních recenzí a doporučení pro použití byly identifikovány kontraindikace pro použití. Není dovoleno používat doplňky stravy v případě:

  • věk dítěte do 14 let;
  • individuální nesnášenlivost těla pacienta k aktivním složkám kompozice.

Selen v přípravku je v takové formě, že se v těle postupně hromadí. Případy předávkování jsou velmi vzácné, vyskytují se při současném použití velkého počtu tablet. V této situaci je možné:

  • alergie na složky léčiva;
  • ničení inertní tkáně, zubní skloviny;
  • nevolnost;
  • křehké nehty;
  • ztráta vlasů;
  • vůně česneku z úst, z kůže;
  • zvracení;
  • pocení;
  • kovová chuť v ústech;
  • ztráta vlasů;
  • dysfunkce jater;
  • rozvoj bronchopneumonie;
  • výskyt dermatitidy;
  • mentální nestabilita.

Bioaktivní potravinový doplněk Active Selen si můžete koupit v lékárnách, obchodních centrech, online obchodech, není nutný předpis. Důležitým bodem je nepoužívat lék po uplynutí doby použitelnosti 12 měsíců. Podmínky skladování musí být dodrženy:

  • místnost je suchá, s normální vlhkostí;
  • pokojová teplota;
  • místo nepřístupné pro děti.

Analogy

Neexistují žádné úplné strukturní analogy selenu. Je-li nutná náhrada, je nutné, aby to lékař provedl s ohledem na indikace k léčbě. Můžete si koupit léky, multivitaminy, které obsahují sloučeniny selenu. Tyto zahrnují:

  • Neoselen plus - kapky pro orální podání, povolené pro děti, obsahují minerální selen;
  • léky - Selenase, Cefasel;
  • pivovarské kvasnice obsahující důležitý stopový prvek,
  • vitaminy se selenem - Vitrum, Doppelgerts, Complivit Active;
  • Doplňky - Solgar Selen, Vitaminral, Turamin Selen.

Existují léky, které neobsahují selen, ale mají podobný farmakologický účinek. Mají indikace pro použití za podobných podmínek a diagnóz. To zahrnuje léky:

  • Befungin;
  • Spirulina;
  • Erbisol Ultrapharm;
  • Rigvir;
  • Oleksin;
  • Psorinoheel N;
  • Antioxidant NSP;
  • Resveratrol 40;
  • Kapilární;
  • Neutromax.

Cena aktiv selenu

Formulář vydáníMnožstvíPrůměrná cena, str.
Selenové aktivumpilulkytřicet78
180320
Cefasel20150
Selen Spirulina VEL60210
Complivit Aktivnítřicet150
Pivovarské kvasnice se selenemsto150
Befunginláhev, 100 ml1180
Selenaseampule, 1 ml507000
Turamin selentobolky90175
Doppelherz aktivní beta-karotentřicet270
Nevyrovnané plusláhev, 10 ml1sto
Oleksin1650

Recenze

Victoria, 54 let

Lék Aktivní selen mi předepsal terapeut, když bylo v analýzách nalezeno zvýšené množství cholesterolu. Co je překvapivé - po měsíčním příjmu se normalizovaly nejen tyto ukazatele, ale tlak se také zastavil a pracovní kapacita se zvýšila. Lékař doporučil opakovat kurz do šesti měsíců.

Christina, 26 let

Záviděla svému příteli - její vlasy se během krátké doby staly velmi dobrými, zdravými a lesklými. Sdílela tajemství, že pije potravinový doplněk Selen-active. Ukázalo se, že se prodává v lékárnách a cena je docela přijatelná. Obal je navržen na měsíc, začal jsem ho brát, všiml jsem si účinku - nehty se přestaly lámat a vlasy se odřízly.

Alexandra, 42 let

Problémy se mi stalo. Objevili rakovinu prsu, podstoupili operaci a předepsali chemoterapii. Soused na oddělení mi poradil, abych koupil selenové aktivum, řekla, že tímto způsobem byl postup snášen mnohem lépe. Ošetřující lékař potvrdil, že lék zmírňuje stav během chemoterapie. Dnes se mnou všechno v pořádku, jsem vděčný sousedovi za radu.

Droga

- pro antioxidační ochranu těla;

- s komplexní prevencí degenerativních změn v mozku;

- při komplexní prevenci rakoviny;

- v prevenci a komplexní terapii aterosklerózy;

- v prevenci a komplexní terapii katarakty;

- při prevenci a komplexní terapii revmatoidní artritidy;

- zlepšit funkční stav jater a slinivky břišní;

- ke zlepšení funkčního stavu prostaty, hyperplázie prostaty;

- jako další zdroj biologicky aktivních látek.

Selenium Deficity Signs

Nedostatek selenu se projevuje několika alarmujícími příznaky:

  • Časté nachlazení způsobené sníženou imunitou;
  • Syndrom chronické únavy;
  • Pomalé hojení škrábanců, zranění a otěrů;
  • Snížená ostrost zraku a sluchu;
  • Poruchy jater (těžkost na pravé straně, nevolnost, hořkost v ústech);
  • Snížená sexuální touha a problémy s potencí;
  • Více ohnisek oparu během celého roku;
  • Vzhled alergie na něco, co tam předtím nebylo.

Dokážete získat dostatek selenu pouze z jídla??

Stanovení obsahu selenu v potravě je obtížné, protože je vysoce závislé na hladině selenu v půdě, kde se jídlo pěstuje..

Ve Spojených státech jsou úrovně selenu v půdě relativně vysoké (Severní Nebraska a Dakota jsou nejbohatší na selen). Avšak v jiných oblastech, jako je Čína, Rusko, Austrálie, Nový Zéland a Evropa, jsou hladiny selenu v půdě mnohem nižší, a pokud jíte potraviny pěstované v těchto oblastech, může být prospěšný vysoce kvalitní doplněk selenu..

I části Spojených států mají oblasti s nedostatkem selenu, včetně:

  • Pacifický Severozápad
  • Části oblasti Velkých jezer a východně od ní do Nové Anglie
  • Části atlantického pobřeží

Pokud žijete v jedné z těchto oblastí a zaměřujete svůj jídelníček na místní potraviny, můžete mít nízkou hladinu selenu v těle..

Na druhé straně, pokud budete jíst potraviny z různých regionů, včetně těch bohatých na selen, máte sklon získat hodně selenu z vaší stravy, a tak sklízet výhody minerálu, aniž byste riskovali předávkování. Mezi vynikající potravinové zdroje selenu patří (opět za předpokladu, že jsou pěstovány v ideálních půdních podmínkách):

  • Brazilské ořechy (v průměru asi 70-90 mikrogramů na ořech)
  • Žampiony a houby shiitake
  • Slunečnicová semínka
  • Semena hořčice

Následující Článek
Jaké patologie mohou způsobit bolest v hypochondriu a nadýmání